Menu

DANGEROUS LIAISONS MUSICAL

Veszedelmes Viszonyok Musical

image description
CHECK ALSO:

TRACKLISTING

  1. Trailer - Music Mix
  2. Markine Solo
  3. Singing Lesson
  4. Love Duett
  5. Small Finale
  6. Volange Solo
  7. Valmont Tourvel Duett
  8. War Duett

A Veszedelmes Viszonyok musicalről

Musicalben mondja el a Veszedelmes viszonyok történetét a temesvári Csiky Gergely Színház új bemutatója. Fülledt erotika, romlott erkölcsök, és szól a zene. Kiss Csaba, Pierre Choderlos de Laclos Veszedelmes viszonyok levélregénye alapján írt azonos című drámájából ezúttal egy musicalt láthat a közönség. Rendezője Puskás Zoltán, az Újvidéki Színház munkatársa, aki a tavalyi évadban dolgozott először a temesvári magyar társulatnál: Jimmy Roberts és Joe DiPietro Ájlávju című világhírű musicaljét vitte színre. A zenés előadást, amely tavaly elnyerte a Magyar Színházak XXII. Kisvárdai Fesztiválja Legjobb szórakoztató előadásért felajánlott díját, a Csiky Gergely Színház nagy sikerrel mutatta be Erdélyszerte, Magyarországon és a Vajdaságban egyaránt.
Pierre Choderlos de Laclos levélregénye a szentimentális irodalom virágkorában, a XVIII. században látott napvilágot és az arisztokrácia erkölcstelen életét vette célba. Őszinte történet férfiak és nők cselszövéseiről, praktikáiról, szövevényes testi és lelki kapcsolatairól. Mindennek középpontjában a XVIII. század Franciaországának fülledt és romlott erotikája áll. Röviden: Veszedelmes viszonyok.
A musicalben fellépnek: Molnos András Csaba, Éder Enikő, Tasnádi-Sáhy Noémi, Borbély B. Emília, Tar Mónika, valamint Kiss Attila. Az előadás létrejöttéhez nagyszámú nemzetközi alkotói gárda járult hozzá: dramaturgja és a dalszövegek szerzője Gyarmati Kata (Újvidék, Szerbia), díszlettervezője Albert Alpár, koreográfusa Bojana Mišić (Szlovénia), zenéjét Erős Ervin (Újvidék, Szerbia) és Andres Mariano Ortega (Argentína) szerezték, korrepetítora Csibi Andrea. Az előadást 18 éven felüli nézőinknek ajánlják!

rendező: Puskás Zoltán
dramaturg: Gyarmati Kata
zene: Erős Ervin, Andres Mariano Ortega
díszlettervező: Albert Alpár
jelmeztervező: Puskás Zoltán
a tervező asszisztense: Carmen Ilie
koreográfus: Bojana Mišić
világítástervező: Nosz Botond

Info

Music / Zene: Erős Ervin and Andres Mariano Ortega www.scatmusic.com.ar
Lyrics / Szöveg: Kiss Csaba - Gyarmati Kata
Pierre Choderlos de Laclos regénye nyomán
Links / Linkek
Csiky Gergely Állami Magyar Színház Temesvár
VESZEDELEMS VISZONYOK MUSICAL © 2011